Minilab

Kinderen zijn van nature uit nieuwsgierig, fantasievol en creatief naar hoe iets gaat, waarom iets gebeurt.  Al van kleins af aan gaan ze op (w)onderzoek uit door te experimenteren en te exploreren. Ze leren vanuit hun spel. Met ons minilab willen we voor onze peuters, kleuters en kinderen van het eerste leerjaar een uitdagende leeromgeving creëren waar techniek, wetenschap en natuur centraal staan. Hier stimuleren we verwondering, nieuwsgierigheid, spelend leren, onderzoeken en ontwerpen, probleemoplossend denken,… waardoor hun kennis en ervaring nog sterker en groter wordt.

In het minilab staan roboxen van onze superheld Robotech. Dit zijn door ons samengestelde boxen om de allerkleinsten  spelenderwijs technische systemen te laten ontdekken, bijv. magneten, grijpinstrumenten, bouten en moeren,…

Met de speurneuzenmobiel van superheld Nina Natuur hebben we tijdens onze speurneuzentochten heel wat onderzoeksmateriaal bij de hand, van vergrootglazen, verrekijkers, herbariums tot mobiele microscopen,… Voor elk onderzoek het aangepaste instrument!

Ze komen tot nog grotere verwondering met de (w)onderzoekjes van onze superheld Professor X. Vragen zoals ‘Kan ik op een ei staan? Waarom smelt sneeuw? Hoe ontstaat de kleur groen?’ ondervinden we in het minilab in levende lijve.