Onze school

“ Scholen moeten leren omgaan met de uitdagingen van vandaag in onze snel veranderende samenleving”  (B. Smits , sociaal pedagoog)

De vinger aan de pols houden voor wat leeft en beweegt bij (jonge) kinderen en hun ouders is een grote uitdaging voor scholen.
Ons schoolteam durft deze uitdaging aan te gaan !
Niet alleen nieuwe vormen van leren kruisen ons pad, maar ook en vooral heel wat nieuwe maatschappelijke tendensen.
Wat met de overvloed aan informatie ? Hoe tijd maken om elkaar ook werkelijk te ontmoeten ? Hoe ons lichaam gezond houden in een wereld vol computers en internet ? Blijft kennisoverdracht belangrijk op school ? Welke vaardigheden zijn naast kennis levensbelangrijk voor onze jongens en meisjes ? Moeten we ze vormen tot flexibele werkkrachten of vooral tot zelfbewuste en kritische burgers ? Of beide ?
Over deze en vele andere vragen buigen wij ons dagelijks en zoeken naar de gepaste, onderbouwde en eigentijdse antwoorden.

Daarnaast willen wij elk kind een goed gevoel geven over zichzelf en van daaruit hen maximale kansen bieden om te leren op hun eigen manier.
We willen hen helpen om op te groeien tot warme mensen met veel zelfkennis, zelfvertrouwen en een kritische blik op de wereld.
We willen dat de kinderen zich geborgen voelen op school en hen een rijke, veilige en uitdagende leeromgeving aanbieden.
Degelijk onderwijs aanbieden is onze eerste bekommernis.

Het blijft echter niet bij willen alleen.
We werken dagdagelijks aan onze dromen mét onze kinderen.
Samen met alle ouders blijven we nog meer dromen en aan onze weg timmeren om gelukkige, goed voorbereide en zelfbewuste tieners & volwassenen te helpen vormen.
U bent nieuwsgierig ?  Kom gerust langs voor een kijkje in onze school.

Onze school is een school van Atheneum Jan Fevijn. Dat betekent dat uw zoon(tje) of dochter(tje) na de basisschool zijn/haar weg kan vervolgen in ons Atheneum Jan Fevijn.

Nathalie David
directeur