6de leerjaar B

Een klas waarin één voor allen en allen voor één de leuze vormen.

Samen zetten we onze tanden in de vele nullen tot 1 miljard. We springen op de spellingstrein. De medepassagiers zijn de leestekens, de werkwoorden, de meervouden, ... Geen enkel stukje zin blijft voor ons onbekend. Ook zetten we de tocht van Frans verder, waarin vooral Frans praten aan bod komt.  Samen reizen we gretig door de tijd, zoeken we naar de kleinste plaatsjes in de altas, ... in de WO-lessen. We blijven natuurlijk niet steeds IN de klas. In elk WO-thema past wel een uitstap. Zo gaan we de geschiedenis van Brugge opsnuiven in het museum het Historium. Maar ook doe-dagen met de middenschool en een dagje naar het Beroepenhuis in Gent staan gepland. We leren de waaier van studierichtingen en de verschillende beroepen kennen, die ons helpen met het maken van een keuze naar het secundair onderwijs.

Elke voormiddag zitten de kinderen van 6LB samen met de kinderen van 5LB. Zij zullen dus een graadsklas vormen. De eerste maal op onze school. Dat wordt wel heel spannend. In de namiddag wordt de groep gesplitst en krijgen de kinderen van 6LB les WO, Frans en Muzische Vorming van juf Nancy.

Het wordt alvast een uitdagend jaar.

Juf Krisje verstaat als geen ander de kunst om met de leerlingen open gesprekken te voeren over tal van maatschappelijke fenomenen.

Hierin wordt ernst naadloos verweven met de haar typerende humor en bouwt ze een diepe vertrouwensband op met haar leerlingen.