4de leerjaar B

In het vierde leerjaar breiden we onze getallenkennis uit in twee richtingen: getallen tot 100 000 én de kommagetallen geven hun geheimen prijs. Met deze getallen wordt er verdergewerkt in hoofdrekenen, cijferen en  meten.

Met onze taalmethode “Verrekijker” vertrekken we steeds vanuit teksten om onze vaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) te versterken. De lessen taalwijs laten ons dieper nadenken over zinnen en woorden…

We starten met het ontdekken van de Franse taal, en proberen al een kort gesprekje te voeren.

In de namiddag gaan de deugnieten van 4B naar juf Bregje, om de lessen WO en spelling te ontdekken. Er is in deze klas ook heel veel ruimte voor muzische creativiteit: de leerlingen ontdekken hier dat klassieke muziek nog niet al zijn geheimen heeft prijsgegeven.

Juf Dominique brengt de kinderen van het 4de leerjaar met erg veel geduld en gevoel voor humor wiskunde en taal aan.
Zij gaat samen met hen op ontdekkingstocht in de wereld van cijfers en letters. Ze zijn niet bank om fouten te maken, want van fouten kunnen we leren (en soms eens goed lachen).

Gevoel voor humor, verdraagzaamheid en geduld vindt ze belangrijk. Deze eigenschappen komen haar ook van pas in haar vrije tijd als amateurtoneelspeler.